Geschiedenis t/m heden

Houtzagerij en Houthandel Bulthuis

De Zagerij Bulthuis is al meer dan 75 jaar een begrip in Oldenzaal en omstreken.

Al vanaf 1935 is  Dhr. J. Bulthuis begonnen met houtzagen in een voor die tijd moderne elektrische zagerij. De zagerij was toen nog gevestigd aan de Enschedese straat in Berghuizen en er werd voornamelijk gezaagd voor de aannemers in de bouw, weg en waterbouw, scheepsbouwers en de boeren uit omstreken. Dhr. G. Bulthuis nam de zagerij over van zijn vader, het transport van rondhout vanuit een bosperceel naar de zagerij gebeurde toen grotendeels nog met paard en wagen. Net toen de onderhandeling met de gemeente bijna rond was (om de zagerij wegens uitbreiding van de gemeente Oldenzaal te verhuizen) legde een grote brand de zagerij nagenoeg helaas compleet in de as.

De familie Bulthuis heeft toen de zagerij van de familie Koekenberg overgenomen, deze was gelegen aan de andere kant van Oldenzaal op de Essen. De zoon van Gerard Bulthuis, genaamd Henk Bulthuis heeft in 1979 de zagerij van zijn vader overgenomen. Geinprigneerd en Hardhout

De houthandel bestond toen voornamelijk uit schaarhekken, spoorbielzen, carboleum eiken palen en fijnbezaagde planken. Later groeide dit uit tot een zeer compleet assortiment tuinhout van schuttingplanken tot houten/betonnen schuttingen en van terrastegels tot complete blokhutten.

In 2008 heeft Pascal Meijerink de Zagerij en Houthandel overgenomen van de familie Bulthuis. We hebben de handel
uitgebreid met een groot assortiment fijnhout van Abachi t/m Zebrano, veranda’s in aluminium en hout, eikenhouten gebinten en steigerhouten tuinmeubels. Voor al deze voorzieningen bent u bij ons aan het juiste adres.

Op dit moment kunt u ook zeer goed bij Houthandel Bulthuis terecht als u op zoek bent naar Bouwhout en/of Plaat materiaal. Dit is overigens in diverse maten aanwezig of snel leverbaar. Ook is er een ruime keuze aan Speeltoestellen zoals schommels, mammoetskelters, en trampolines. Blokhutten kunnen in elke maat geleverd worden van opbergkast tot vakantiehuis. In het assortiment Houten vloeren hebben we keus uit meer dan 20 soorten vloeren in inlandse en tropische houtsoorten. Natuurlijk kunnen wij u ook nog voorzien van Tuinmeubels en Dierenverblijven. Tevens hebben wij een groot assortiment van Planken, Palen en geprofileerde delen in verduurzaamd of in hardhout. Uit eigen droogkamers kunnen wij u ook een grote keus aan gedroogd eiken en beukenhout leveren.

En wat we natuurlijk niet mogen vergeten is dat we boven alles in onze eigen zagerij bijna iedere maat voor u kunnen zagen uit diverse houtsoorten en kwaliteiten.

Al vanaf 1935 toen de zagerij nog gevestigd was aan de Enschedese straat werd er voornamelijk gezaagd voor de aannemers in de bouw, weg en waterbouw en de boeren. Het transport van rondhout vanuit een bos perceel naar de zagerij gebeurde toen grotendeels nog met paard en wagen. Net toen de onderhandeling met de gemeente bijna rond was, om de zagerij wegen uitbereiding van de gemeente Oldenzaal te verhuizen legde een grote brand de zagerij nagenoeg compleet in de as.